Arbeidsmarktcommunicatie:

Aandacht voor alles wat je doet

door: Sylvia Kooijman

“Oh laten we even een leuk filmpje maken!” Zo wordt er vaak binnen organisaties gedacht als er een personeelstekort dreigt. Een eenmalig filmpje op de website gaat echter het verschil niet maken en is onvindbaar in de online overload aan filmpjes van willekeurige werknemers die vertellen over hun bijzondere, kansrijke en uitdagende baan.

En wat als die nieuwe medewerker dan toch kiest voor een baan bij Heliomare? Hoe begint hij of zij aan die eerste werkdag? Is het een warm bad of is daar verbetering mogelijk? Het blijkt namelijk heel waardevol om die nieuwe collega op een goede wijze te laten landen in de organisatie. Dan is hij of zij sneller productief, voelt zich meer betrokken en vertrekt minder snel.

Met dit soort vraagstukken houdt een multidisciplinaire projectgroep zich sinds begin dit jaar bezig. Deze projectgroep bestaat uit verschillende collega’s van de afdelingen P&O, vanuit de verpleging en de afdeling marketing & communicatie. Zij richten zich niet zozeer op koste wat kost vernieuwend willen zijn, maar juist op verbetering, herkenbaarheid en het imago van Heliomare. In vaktermen wordt dat recruitment (het werven van nieuwe medewerkers), pre-boarding (de periode tussen het tekenen van het arbeidscontract en de allereerste werkdag van een nieuwe medewerker) en on-boarding (de fase waarin een nieuwe medewerker compleet integreert binnen Heliomare) genoemd. Daarbij gaat de projectgroep uit van wat er reeds is. Wat doen we al? Hoe zien onze vacatureteksten eruit, hoe is de vindbaarheid en herkenbaarheid van Heliomare? Hoe verwelkomen we nieuwe medewerkers? En wat kunnen we daaraan verbeteren?

De kunst van beter werven en aandacht voor medewerkers zit niet alleen in focussen op wat niet goed gaat, maar juist te kijken naar wat wel goed gaat en dit verder verbeteren. Kortom, aandacht voor alles wat we doen.

Ansichtkaart

Met ingang van dit jaar is er een ansichtkaart beschikbaar om nieuwe medewerkers welkom te heten, voordat ze beginnen aan hun eerste werkdag bij Heliomare. Je kunt deze opvragen bij de receptie Relweg.