HEEL HELIOMARE


Vanaf 1 april veilig e-mailen met Zivver

Dagelijks worden er digitaal veel berichten en bestanden uitgewisseld, die vaak ook privacygevoelige informatie bevatten. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke gezondheidsgegevens die per e-mail van een patiënt naar een zorgorganisatie gaan. Dit zijn gegevens waarvan niemand wil dat deze in verkeerde handen vallen.

Door: Irene Kos en Sylvia Kooijman

In een tijd waarin de digitalisering is versneld, moeten we ervoor zorgen dat we onze gegevens op de juiste manier blijven beveiligen en dat heeft Heliomare hoog in het vaandel staan. Daarom werken we binnen Heliomare vanaf 1 april met Zivver. Zivver biedt een oplossing voor veilige e-mail- en bestandsuitwisseling en vervangt de huidige veilig e-mailen oplossing van ZorgMessenger . Zivver voldoet aan wet- en regelgeving met betrekking tot het uitwisselen van persoonsgegevens. Naast veiligheid is het ook gebruiksvriendelijk voor verzender en ontvanger, zo hoeft de ontvanger geen account meer aan te maken. De verzender wordt door slimme signalering volledig ondersteund. Zivver zal bijvoorbeeld signaleren wanneer je op het punt staat om persoonlijke informatie te versturen naar een nieuwe ontvanger. Mocht je dan uiteindelijk toch nog informatie naar een verkeerde persoon sturen dan kan je zelf als verzender berichten en/of bijlagen intrekken voordat de ontvanger deze heeft gelezen.

“We moeten ervoor zorgen dat onze digitale gegevens op de juiste manier beveiligd zijn en blijven”

Met ingang van 1 april is het dus zover! Wil je nu al meer weten over Zivver? Op de digitale leeromgeving (DLO) vind je de cursus ‘Veilig mailen – Zivver’ met handleidingen en uitlegvideo’s. Daarnaast zijn er op alle afdelingen/bedrijfsonderdelen superusers beschikbaar. Dit zijn collega's die je meer kunnen vertellen over de werking van Zivver.

Bekijk een overzicht van alle superusers: