Hallo H.

Het kan bijna niet anders, of je vraagt je, net als wij, bijna iedere dag wel een keer af of er nog een zonnig reisje in zit deze zomer. Het antwoord hebben we niet, maar het ziet er de laatste weken wel steeds gunstiger uit.

De dalende lijn van coronabesmettingen is nu echt flink ingezet, de vaccinatiestroom is goed op gang en de versoepelde maatregelen zorgen letterlijk voor meer ruimte én gezelligheid in onze samenleving. We zouden liegen als we beweren dat niet te hebben gemist.

Tijd dus om voorzichtig plannen te maken en te mijmeren over zonnige plaatsen en vooral elkaar weer ontmoeten. Heerlijk ontspannen met een drankje in de hand en een goed boek om te lezen, ‘Overwinnen’ bijvoorbeeld. Een boek dat bestaat uit 17 krachtige portretten en interviews van rolstoelgebruikers, waaronder veel oud-revalidanten van Heliomare. Eenvoudig te bestellen via de link in deze digitale H. In de column van de Raad van Bestuur lees je dat er mooie ontwikkelingen binnen Heliomare gaande zijn. Een aantal van die ontwikkelingen lees je terug in deze zomereditie van de H. Zo heeft Heliomare Onderwijs zich opnieuw uitgevonden met het kersverse koersplan. Er is een item over de expertise die we in huis hebben op het gebied van hersenletsel en we bieden een visuele tour in de dienstverlening op het gebied van arbeidsrevalidatie en jobcoaching. Sylvia Klok van de Cliëntenraad stelt zich voor in een persoonlijk verhaal. En als je na 47 werkzame jaren afscheid neemt van onze mooie organisatie, verdien je een podium. Het ga je goed, Joke Duivestein! Met veel energie en enthousiasme hebben wij wederom gezorgd voor een complete digitale H. De positieve verhalen geven ons ieder geval veel energie en vertrouwen in de toekomst. Zorg dat je een beetje tot rust komt deze zomer. Of je nou weggaat of toch maar in de buurt blijft, doe waar je gelukkig van wordt en zorg voor (her)nieuwde werk-energie. We wensen je veel leesplezier en een heerlijke zomer toe!

Namens de redactie Marja de Bas en Sylvia Kooijman

Colofon.

Redactie

Marja de Bas, Sylvia Kooijman

h.redactie@heliomare.nl

Teksten en interviews

Marja de Bas , Sylvia Kooijman

Fotografie

Mike Bink (o.a. coverfoto van Joke Duivestein), Femke Oepts, H.redactie en anderen (met dank)

Vormgeving

Sixtyseven Communicatie

Dank

De redactie bedankt iedereen die aan dit nummer heeft bijgedragen