De centrale plek voor leren en ontwikkelen:

De Digitale Leeromgeving (DLO)

door: Sylvia Kooijman

Heliomare is een lerende organisatie. Om dit idee handen en voeten te geven, is een aantal jaar geleden de ‘Heliomare Academie’ opgericht. Deze Academie is er voor en door de medewerkers van Heliomare. Het is een netwerk dat kennis, talenten en vaardigheden inzichtelijk maakt en medewerkers ondersteunt zich te ontwikkelen en het best mogelijke uit zichzelf te halen.

Het delen van kennis is belangrijk en moet gefaciliteerd worden. Zo moet het scholingsaanbod, zowel intern als extern duidelijk zijn. Ook moet ervoor gezorgd worden dat kennis, die niet via scholing kan worden aangeboden, up-to-date is en makkelijk kan worden gevonden en gedeeld. Bijvoorbeeld met behulp van de digitale leeromgeving (DLO). De DLO is de centrale plek voor leren en ontwikkelen. Hier vind je het leeraanbod binnen Heliomare, je persoonlijk portfolio en je kwaliteitspaspoort. Er is een aanbod van specifieke cursussen gericht op jouw vakgebied en een meer algemeen aanbod van leuke modules als een online samenwerken, presenteren of mindfulness. Er is voor iedereen een passende e-learning module te vinden. Neem ook gerust eens een kijkje in jouw persoonlijke kwaliteitspaspoort, waarin de kwaliteitseisen staan waar je aan moet voldoen. Hier is onder andere de Coronacursus voor alle medewerkers van Heliomare terug te vinden met daarin verschillende interessante artikelen, filmpjes en verwijzingen. Iedere medewerker van Heliomare heeft toegang tot het DLO, zowel vanuit huis als op het werk. Je vindt de leeromgeving via de Selfservicedesk. Vind je het lastig om je weg in het DLO te vinden? Kijk dan eens naar de diverse introductiecursussen die ter beschikking worden gesteld.

Wil je meer weten?

Grada Rutten (adviseur Heliomare Academie), Miranda Schouten (coördinator DLO) en Joyce Schouten (administratief medewerker DLO) zijn de mensen achter de DLO. Je kunt hen bereiken via h-academie@heliomare.nl of 088-9208051.