VERBETERINGEN OP DE WEBSITE


Leonica Wemmenhove

"Uiteraard heb ik ‘ja’ gezegd!"

Heel blij met mijn traject bij REA College. Ik werk nu met veel plezier als administratief medewerker bij de Auditdienst van de Rijksoverheid.

In januari 2019 begon ik bij REA College mijn traject voor een diploma en toeleiding naar werk. Voordat ik toen officieel startte, kon ik een paar dagen meelopen. Desondanks vond ik het erg spannend! Nu heb ik dat allemaal achter de rug en werk ik bij de Rijksoverheid. Van de kennismaking en de start bij REA College kreeg ik een goed gevoel omdat ik warm werd ontvangen. Mij werd meteen duidelijk verteld hoe het traject zou lopen. Ik kreeg het gevoel dat er veel mogelijk was. Eenmaal begonnen hielp het dat ik vrij snel mijzelf ‘thuis’ en geborgen voelde. Gaandeweg het traject kreeg ik meer zelfvertrouwen en merkte ik dat boekhouden mij erg goed lag. Hierdoor kon ik een stuk verder komen dan de eerst gemaakte planning. Ik zou eerst proberen niveau 3 en niveau 4 te halen. Uiteindelijk is het gelukt om niveau 3, niveau 4 en heel wat vakken op HBO niveau te kunnen afronden binnen anderhalf jaar tijd. Helemaal in mijn eigen tempo. Ik vond het fijn dat men bij REA College goed met mij meedacht.

‘Eenmaal begonnen hielp het dat ik vrij snel mijzelf ‘thuis’ en geborgen voelde’

Uiteindelijk heb ik in het traject meerdere diploma’s kunnen behalen en heb ik in verschillende opzichten een goede voorbereiding gekregen voor mij latere werkleven. Bijvoorbeeld doordat ik een half jaar stage liep. Via een relatie van Heliomare Arbeidsintegratie kon ik stage lopen bij het de Rijksoverheid. Dat was trouwens wel even wennen, buiten de vertrouwde omgeving van REA College. Door de ondersteuning die ik kreeg van Daan Kos, jobcoach van Heliomare, kon ik die stage met goed gevolg afronden. En door de inzet van arbeidsbemiddelaar Pieter Schoonderbeek kreeg ik de vraag van de Rijksoverheid of ik in dienst wilde komen. Uiteraard heb ik ‘ja’ gezegd!