BIJZONDER VERHAAL


Danny
doet het

Door: Yvonne Molenaar

Op 7 december 2014 heeft Danny twee beroertes gehad waardoor hij halfzijdig verlamd is geraakt. Tevens verloor hij zijn taalvaardigheden; zowel praten als lezen en schrijven. Na een lange revalidatie heeft Danny veel van zijn vaardigheden weer opnieuw geleerd. (Nog) niet zoals het was, maar hij is al heel ver.

Het is al ruim 20 jaar een droom van Danny om van Nederland naar de Alpe d’Huez in Frankrijk te fietsen. Deze droom is deze zomer uitgekomen. Dit najaar heeft Danny van 9 september tot en met 29 september vanuit zijn woonplaats Egmond aan Zee een fietstocht gemaakt van circa 1300 km en heeft de beroemde 21 bochten naar Alpe d’Huez bedwongen. Een monstertocht was het.


Danny: “Ik heb het onderweg best een paar keer heel zwaar gehad. Het parcours was niet eenvoudig, soms heuvelachtig dan weer hele saaie vlakke stukken door de graanvelden. Het waaide op sommige ritten hard en soms was het ook erg warm. Bijna wilde ik opgeven, maar toen ik hoorde dat mijn vrouw en kinderen aan de finish stonden, wist ik dat ik het ook voor hen deed. Zij hebben mij al die jaren zoveel gesteund. Ik kon ze nu niet laten vallen. Ik heb het gehaald en het was een emotioneel moment toen ik mijn familie aan de top van de Alpe d’Huez in de armen kon sluiten. Zonder hen en de uitstekende behandeling in Heliomare zou ik deze droom nooit hebben kunnen najagen.”


Met het waarmaken van deze droom heeft Danny geld ingezameld voor de Stichting Vrienden van Heliomare. Ruim 10.000 euro heeft hij bij elkaar gefietst. Hij wil het geld graag gebruiken om een beweegtuin te realiseren voor de patiënten van Heliomare. Verschillende fitnessapparatuur kan nu aangeschaft worden. Van het geld wordt eveneens een jaarabonnement gekocht op Nieuwsbegrip. Dit blad levert wekelijks actuele lessen voor begrijpend lezen en schrijven. Als de beweegtuin gerealiseerd is wordt deze uiteraard door Danny geopend.

'Zonder mijn familie en vrienden en de uitstekende behandeling in Heliomare zou ik deze droom nooit hebben kunnen najagen'

Danny krijgt bloemen uit handen van Patricia Esveld

Heliomare is trots op Danny!

Patricia Esveld en Jan Welmers hebben persoonlijk Danny en zijn familie ontvangen en hen in het zonnetje gezet. Danny is een voorbeeld van wat je allemaal nog kan met een beperking. Wij zijn blij dat wij hebben kunnen bijdragen aan deze prestatie.