Leg de link met hersenletsel

Veel gevolgen van hersenletsel zijn niet zichtbaar en worden als zodanig niet herkend en erkend door professionals. Dat is een van de redenen dat het mensen met hersenletsel vaak moeite kost om de juiste ondersteuning te vinden.

Leg de link met hersenletsel

Daarom heeft Hersenz het initiatief genomen tot een landelijke campagne ‘Leg de link met hersenletsel’. Het is een neutrale campagne die ondersteund wordt door alle partners van Hersenz evenals de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en de Hersenstichting.

De komende tijd kom je over ‘Leg de link’ geregeld berichtgeving tegen op Helionet en de sociale media van Heliomare. Op de website legdelink.nl is informatie te vinden voor diverse doelgroepen, zoals paramedici, neurologen, bedrijfsartsen, huisarts(ondersteuners). Je vindt er cijfers, tips en ervaringsverhalen. Zowel cliënten als professionals komen op de website aan het woord. Willemijn Berkley, oud-cliënt van Hersenz, vertelt het verhaal over haar zoektocht naar de juiste ondersteuning (zie ook H. zomer 2018) en onze revalidatiearts en hoogleraar Coen van Bennekom is in een video voor met name bedrijfsartsen te zien.

Zet ook jouw netwerk in

Het is de bedoeling dat ‘Leg de link’ via de netwerken van organisaties en hun professionals bekend gemaakt wordt. Dus we zullen ook een beroep op jou doen. Daarover hoor of lees je binnenkort meer op Helionet.