HEEL HELIOMARE


De beweegtuin
is klaar!

Door: Yvonne Molenaar

Om revalidanten uit te dagen tot bewegen en sporten en ze te ondersteunen tijdens hun therapie in de buitenlucht, is het idee ontstaan om een aantal zeer gebruiksvriendelijke fitnesstoestellen buiten in de voortuin van ons revalidatiecentrum te plaatsen. Zo kunnen revalidanten wanneer zij willen lekker in de buitenlucht oefenen, tijdens de therapie of gewoon in hun vrije tijd, eventueel met hun bezoek. Ook voor patiënten in isolatie is deze oefenplek geschikt!


Foto: Danny wordt bedankt door Patricia Esveld

Donaties

Vier fitness toestellen zijn eind mei/begin juni geplaatst. En ze zijn allemaal geschonken, evenals het aanpassen van de ondergrond en het realiseren van het pad er naar toe. Dat is het beste nieuws.

+ Danny Voorhamme (zie foto), oud-patiënt van Heliomare, is vorig jaar naar de Alpe d’Huez gefietst op zijn handbike. Een monstertocht is het voor hem geweest, maar het is hem wel gelukt. Hij heeft 10.000 euro bij elkaar gefietst. Wat een prestatie.

+ Frans Le Fèvre heeft vorig jaar als manager afscheid genomen van Heliomare. Hij bereikte de pensioengerechtigde leeftijd. Bij zijn afscheid heeft hij geld gevraagd voor een fitnessapparaat in de beweegtuin.


+ JCI organiseerde in maart een actie waarbij bezoekers van verschillende restaurants in Beverwijk een lunchhapje konden bestellen waarvan de opbrengst naar de beweegtuin ging.


+ Een anonieme schenker heeft eveneens een fitnesstoestel gesponsord.


Met al deze donaties kon de beweegtuin aangelegd worden. De Vrienden van Heliomare hebben de aanpassingen aan de ondergrond bekostigd om de beweegtuin mogelijk te maken. De officiële opening vindt op 24 juni plaats op. De datum wordt nog bekend gemaakt. En natuurlijk worden alle sponsors voor deze officiele openingshandeling uitgenodigd.

Trainingstips?

De inrichting van de beweegtuin is bepaald door een werkgroep bestaande uit fysiotherapeuten en bewegingsagogen. Heb je behoefte aan uitleg hoe deze apparaten het beste te gebruiken? Wil je enkele trainingstips? Vraag het deze collega: