Fondsenwerving:
een vak apart!

Voor het lopende jaar en komend jaar heeft de Commissie Vrienden van Heliomare al een aantal aanvragen gehad voor aanschaffen van materialen en een bijdrage voor het organiseren van evenementen die veel geld kosten, de ene vraag meer dan de ander. Denk hierbij aan een snoezelruimte voor Heliomare Heemskerk, lego met het thema Rouwverwerking, de Heliolympics 2020 of Sail 2020. De kas van de Vrienden van Heliomare is niet zo groot dat dit geld direct opgehoest kan worden en we houden ook graag reserves zodat we ook ja kunnen blijven zeggen tegen veel aanvragen (uiteraard mits ze passend zijn binnen de aanvraag- en toekenningscriteria).

2MakeItHappen gaat ons helpen

Het benaderen van fondsen hebben we tot nu toe altijd zelf gedaan, maar kost heel veel tijd en energie. Ook zijn we vaak niet op de hoogte welke fondsen er zijn, of voor welke subsidies we in aanmerking kunnen komen. Daarnaast loopt het aantal Vrienden van Heliomare langzaam terug. Onze Vrienden zijn collega’s of mensen die Heliomare een warm hart toedragen en ieder kwartaal een bijdrage storten via de Supportactie wat ten goede komt aan de Vrienden van Heliomare. Helaas ontbreekt het ons ook aan mankracht om succesvol nieuwe vrienden te werven. Kortom, redenen genoeg om ondersteuning te zoeken. Dat is gelukt. Leona Koster (links op de foto) en Marion Serné van www.2MakeItHappen.nl gaan ons ondersteunen met het aanvragen van subsidies en fondsen en gaan ons helpen met het werven van nieuwe vrienden. Uiteraard hebben we met hen afgesproken dat zij de kosten van hun inzet driedubbel moeten terugverdienen!Vrienden van Heliomare

Laatst hebben de Vrienden van Heliomare een mooie aanvraag kunnen honoreren van de medewerkers van De Ruimte. Zij wilden graag lego (zie foto links) aanschaffen om kinderen te helpen bij rouwverwerking: een prachtig project. Heb jij een leuke aanvraag voor de Vrienden van Heliomare? Weet jij waar jouw cliënten, patiënten en leerlingen heel blij van zouden worden, maar ontbreekt het Heliomare aan de financiële middelen om dat te regelen? Neem contact met ons op via vrienden@heliomare.nl en we kijken of er ergens in Nederland een fonds is die jouw project kan financieren. Aarzel niet!