Hallo H.

Iedereen heeft zijn eigen uitdaging! De zomerperiode staat voor de deur en dat hoort een fijne periode te zijn met mooi weer, ontspanning, familie, vrienden en even los van het werk.

Maar soms loopt het niet zoals je gepland had. Dat wordt duidelijk uit alle artikelen in dit magazine. En hoe ga je er dan mee om? Hoe pak je het aan? Welke energie en talenten heb je zelf en waar heb je de hulp van anderen nodig?

Als het gaat om de gezondheid van Heliomare, ook dat loopt niet zoals het gepland was. Hoe dat komt, lees je in dit nummer.

Iedereen binnen Heliomare verlangt naar een gezond Heliomare: waar ruimte is voor aandacht voor onze leerlingen, revalidanten en cliënten, vernieuwing, professionele uitdagingen en plezier. Zoals we dat bijvoorbeeld laten zien in STUK, waarvoor de VPRO op 20 juni de Nipkowschijf ontving (en Heliomare dus ook!). Laat dat verlangen ons vooral drijven naar de goede stappen.
In de huidige tijd betekent dat ook zakelijkheid en onszelf steeds kritisch afvragen wat voegt dit toe aan onze directe dienstverlening voor leerlingen, revalidanten en cliënten en krijgen wij dit betaald door onze financiers.

Natuurlijk zullen we onze energie en talenten vooral ook in blijven zetten om nieuwe oplossingen en nieuwe dienstverlening te ontwikkelen voor onze leerlingen, revalidanten en cliënten. Zoals het leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht of een op maat gemaakte prothese voor één van onze revalidanten met een hoge amputatie (heup, bekken en been). Lees hoe wij kinderen begeleiden in het omgaan met de gevolgen van de revalidatieopname van hun ouders. Mooie voorbeelden hoe betekenisvol ons werk is, iedere dag weer. Je leest het allemaal in dit nummer.

Wij wensen jullie een mooie zomer toe en een fijne vakantie.

Patricia Esveld en Jan Welmers

Een gezond Heliomare
vraagt de inzet van
o
ns allemaal.

Colofon.

Redactie

Marja de Bas,

Yvonne Molenaar

h.redactie@heliomare.nl

Teksten en interviews

Marja de Bas, Yvonne Molenaar, Mieke Lakeman, Kitty Rumping.

De redactie bedankt iedereen die aan dit nummer
heeft meegedaan.

Fotografie

H.redactie, VPRO, Ron Pichel, Mike Bink, medewerkers

Vormgeving

Sixtyseven Communicatie