SUCCES VERHAAL


Geduld is een schone zaak

Een baan van waarde voor Reindert

‘Geduld is een schone zaak………..!’ Dit spreekwoord is erg van toepassing geweest op het traject van Reindert Kuijt. Reindert volgde de Talentenexpeditie die hij eindigde met een advies om een opleiding tot secretarieel medewerker te gaan volgen. Dat deed hij vervolgens bij Heliomare/REA College. Als onderdeel van de opleiding liep hij stage bij de Gemeente Zaanstad.

Reindert volgde de Talentenexpeditie die hij eindigde met een advies om een opleiding tot secretarieel medewerker te gaan volgen. Dat deed hij vervolgens bij Heliomare/REA College. Als onderdeel van de opleiding liep hij stage bij de Gemeente Zaanstad. Gedurende zijn stage werden de mogelijkheden voor een betaalde (participatie)baan bij Gemeente Zaanstad onderzocht en uitgevraagd. Toen Reindert klaar was met zijn stage, waren die mogelijkheden er niet voor hem. Met succes rondde hij zijn opleiding af.

Omdat Reindert het naar zijn zin had bij de gemeente, werd door Heliomare voorgesteld om een werkervaringsplaats in te zetten. Hier stond de Gemeente Zaanstad positief tegenover en in het najaar van 2017 startte Reindert op de afdeling Services en Voorzieningen met een secretariële/administratieve werkervaringsplek.

"Gedurende zijn stage werden de mogelijkheden voor een betaalde baan onderzocht en uitgevraagd."

De lange adem van Reindert

Vanuit Heliomare lieten we hem uiteraard niet los, want een betaalde baan zou voor Reindert natuurlijk pas echt van waarde zijn. De lange adem van Reindert én alle inspanningen bleken niet voor niets te zijn. Eind april tekende Reindert zijn aanstelling voor 24 uur per week gedurende een jaar. Hij werkt nu op de afdeling Handhaving en houdt zich bezig met administratieve en secretariële werkzaamheden. Een fantastisch mooi resultaat!


Wij wensen Reindert en Gemeente Zaanstad een prettige en succesvolle samenwerking!

De juiste opleiding
of baan vinden met de Talentenexpeditie

Een mooi instrument om jongeren met een arbeidsbeperking
naar passend werk te begeleiden.