Duurzame werkhervatting na een beroerte

Wat maakt plaatsing van iemand met een arbeidsbeperking duurzaam en succesvol? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Eén van de succesfactoren is wat ons betreft jobcoaching. Onze jobcoaches bieden persoonlijke en op de situatie toegesneden ondersteuning. Tijdens het werk, in de werksituatie.

Het doel van jobcoaching is om medewerkers hun werkzaamheden (weer) zelfstandig te laten uitvoeren. Hierdoor kunnen zij duurzaam bij een werkgever in dienst blijven. De jobcoaches geven praktische tips, leren cliënt en werkgever strategieën aan en onderzoeken samen met de cliënt of werkzaamheden (nog wel) passend zijn. Er ontstaan nieuwe inzichten en vaak verrassende mogelijkheden door het bieden van actieve ondersteuning direct op de werkplek.

Jobcoach Sanny Rakers vertelt

Onze cliënt hield niet-aangeboren hersenletsel over na een beroerte. Zij is manager bij een gezondheidsinstelling. Zij ondervond moeilijkheden bij het terugkeren in haar functie. Als gevolg van haar hersenletsel had zij er moeite mee om te gaan met de hectiek binnen de organisatie. Ook waren er zowel onderhuids als aan de oppervlakte spanningen binnen haar team rond haar persoon en de wijze waarop zij haar functie invulde. Cliënte zelf had moeite haar energie goed te verdelen en haar grenzen te bewaken.

Vraagstelling en interventie

De vraag van de werkgever was: “Is cliënte nog in staat haar functie uit te oefenen?”

Cliënte wilde vooral terugkeren in haar functie en de spanningen binnen haar team aanpakken en oplossen.

Door interventies, de cliënte te adviseren op gebied van communicatie én de directeur mee te nemen in het geheel, is het vertrouwen van de directeur in het functioneren van cliënte hersteld en is het cliënte gelukt om het contact met het team, en het vertrouwen in haar door het team te herstellen. Cliënte werkt nu nog steeds in haar contracturen in dezelfde functie als voor haar hersenletsel.

'Ik heb zoveel steun mogen ervaren en gerichte goede feedback dat ik er ook echt goed mee vooruit ben gekomen!'

Beoordeling door cliënt

De werknemer beoordeelde de inzet van onze jobcoach met een 9,7

“Ik heb zoveel steun mogen ervaren en gerichte goede feedback dat ik er ook echt goed mee vooruit ben gekomen! De jobcoach is een vakbekwame vrouw met een dosis kennis en kunde (ik gun iedereen die hersenletsel oploopt en terug moet keren in het werkproces haar als coach!). Ook heeft ze veel humor en weet de ander in beweging te krijgen en belangrijker nog: naar jezelf te kijken en te onderzoeken wat mogelijk is in en naar herstel!! Jobcoach, nogmaals mijn enorme dank voor je steun en het luisterend oor in een periode van mijn leven, die behoorlijke impact heeft gehad. Jij heb samen met mij, de stappen gezet die ik op dat moment heel erg nodig had!!”

Beoordeling werkgever

De werkgever beoordeelde de inzet van onze jobcoach met een 9.

“De jobcoach is een vakkundige, prettige, makkelijk toegankelijke en onverstoorbare begeleider. Gedurende de begeleidingsperiode stond zij in goed contact met werkgever terwijl het vraagstuk van werknemer, hands on en met onvoorwaardelijke steun voortging. Hierbij bleef er steeds aandacht voor de fysieke/psychische ontwikkeling van werknemer, reactie op arbeidstijden en stress.”

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem contact op met de afdeling arbeidsintegratie: T 088 920 8888 of
mail naar Elisah Duineveld

Op onze website kunt u meer lezen: