Vitaal samenwerken
aan preventie

Contract Tata Steel voor 'Vitaal op Maat' met twee jaar verlengd

Sinds 2008 zijn Tata Steel en Heliomare partners om de vitaliteit van Tata-werknemers op peil te brengen en te houden. Onlangs werd het contract voor ‘Vitaal op Maat’ met twee jaar verlengd. De afgelopen tien jaar hebben honderden medewerkers van Tata Steel gebruik gemaakt van de vitaliteittrainingen. Het Vitaliteitcentrum van Heliomare bevindt zich op steenworp afstand van Tata. Op dit moment zijn ongeveer 300 Tata-medewerkers actief. In een traject of via een abonnement voor vrije fitness.


Met de ondertekening van de voortzetting van de samenwerking tussen Heliomare en Tata Steel zullen we ook de komende jaren weer veel medewerkers kunnen trainen, zodat zij hun werk weer optimaal kunnen uitvoeren.

Henk: ‘Het gaat veel beter met me na Vitaal op Maat’

Vitaal op Maat

Met 'Vitaal op Maat' biedt Tata Steel aan medewerkers de gelegenheid preventief hun vitaliteit te verbeteren. Op basis van een intake wordt de fysieke situatie ingeschat en worden doelen opgesteld. Een medewerker komt bij deelname 28 weken lang gemiddeld twee keer in de week trainen onder begeleiding van een van onze professionele trainers. Na 14 weken wordt een hertest gedaan en na 28 weken een eindtest. Zowel de leidinggevende als de bedrijfsarts worden gedurende het programma geïnformeerd.

Medewerker Henk kreeg twee jaar geleden het advies een Vitaal op Maat programma te gaan doen. Henk: “Ik was te zwaar, voelde me futloos en had nergens zin meer in. Alle testwaardes als bijvoorbeeld bloeddruk lagen ‘op de grens’. Bij de intake in het Heliomare Vitaliteitcentrum kreeg ik te horen dat ik de conditie van een 80-jarige had. Ik schrok, ik was er niet best aan toe en daardoor heel gemotiveerd om te trainen. Geleidelijk aan ging ik me beter voelen en raakte ik overtollige kilo’s kwijt. Mijn conditie verbeterde sterk tot in de categorie ‘zeer goed’. Ik voel me lekkerder in mijn vel, alles gaat me makkelijker af en mijn geest friste er ook van op. Vroeger sportte ik veel en voelde ik me goed maar toen kwam de klad erin. Nu ben ik zelfstandig doorgegaan met sporten. Het kost me nog wel eens moeite om de motivatie op te brengen om te gaan trainen maar doordat het zo veel beter met me gaat, houd ik vol.”

Heeft u als werkgever interesse in preventieve trajecten voor uw medewerkers?

Heeft u als werkgever interesse in preventieve trajecten voor uw medewerkers? Neem dan contact op met Clement Roos, accountmanager, via mail of telefonisch: 06 22 16 60 51