Werkenergieanalyse

Hoe houd je medewerkers vitaal en betrokken?

Vitale en bevlogen medewerkers zijn goud waard. Maar hoe houd je hen vitaal en gemotiveerd? Hoe kun je hun kwaliteiten en drijfveren blijven voeden? Inzet van de werkenergieanalyse kan daaraan bijdragen.

Werkenergieanalyse

Inzet van de Werkenergieanalyse® creëert bij de medewerker bewustzijn over zijn of haar persoonlijke drijfveren en kwaliteiten. De analyse geeft medewerkers inzicht in hun energiebronnen en in factoren die hen energie kosten op zowel organisatie- als functieniveau. Door het invullen van de analyse en in gesprek met de coach ervaren zij op welke zaken ze zelf invloed hebben en op welke zaken niet. Door deze inzichten leren medewerkers eigen regie te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling, plezier en resultaten in hun werk.

‘Ik had al een tijdje een uitgeblust gevoel na een werkdag en kon het voor mezelf niet goed op een rijtje zetten.
Door het maken van de Werkenergieanalyse en het gesprek daarover met de coach, weet ik nu waar energielekken zitten voor mij en hoe ik daar wat beter mee om kan gaan, zodat ik beter in balans blijf.’

Wat is de Werkenergieanalyse?

De Werkenergieanalyse is een online vragenlijst, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en heeft tot doel handvatten aan te reiken om:


  • de energiebalans van medewerkers te optimaliseren
  • de motivatie en betrokkenheid van uw werknemers te verhogen
  • eventuele loopbaanstappen of opleidingsbehoeften te formuleren
  • bewustzijn van eigen regie bij de werknemer te vergroten.

‘Ik dacht dat ik uitgekeken was op mijn beroep en mijn baan en kwam om te praten over een carrièreswitch. Na het maken van de Werkenergieanalyse kwam ik tot de ontdekking dat ik nog steeds heel blij word van mijn beroep en mijn baan maar dat een andere doelgroep beter bij mij past. Ik ga nu daarover in gesprek met mijn leidinggevende om te zien wat de mogelijkheden zijn binnen de organisatie.’

Interessant bij de volgende vraagstukken

Loopbaanvragen

Bij u en/of uw medewerker bestaat de behoefte om te onderzoeken of hij/zij nog wel op de juiste werkplek zit.

Functioneren

Uw medewerker is regelmatig ziek, maar u weet niet wat de oorzaak is. Of uw medewerker functioneert niet goed in zijn/haar functie.

Ontwikkeling

Uw organisatie is volop in ontwikkeling. Medewerkers willen zich verder ontwikkelen, maar welke functie of taken passen het beste?

Bevlogenheid en betrokkenheid

U wilt het potentieel van uw medewerkers optimaal benutten waardoor ze meer bevlogen en betrokken zijn in hun werk en bij de organisatie.

Hoe werkt het?

  1. Voorafgaand aan het coachgesprek maken uw medewerkers via het internet de online werkenergieanalyse®, duur ± 45 min.
  2. Een onafhankelijke externe coach bespreekt met uw medewerkers werkenergieanalyse® rapportage. Duur coachgesprek 1,5 uur.
  3. Bewustwording vindt plaats doordat de coach doorvraagt en de regie en verantwoordelijkheid bij uw medewerkers legt.
  4. Door het vastleggen van prioriteiten in een persoonlijk actieplan, kunnen uw medewerkers na afloop doelgericht aan de slag.
  5. Door deze werkwijze leren uw medewerkers eigen regie te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en plezier in hun werk.


I.v.m. privacy worden de rapportages niet verstrekt aan werkgever of derden.

Meer informatie of een presentatie?

Stuur een bericht via onderstaand formulier naar Karin van der Poll